29 november 2018 - In memoriam Piet Koops

Vanmorgen bereikte ons het bericht dat Piet Koops uit Twisk plotseling is overleden.

Piet is enige jaren trainer geweest bij ALC en nog steeds de trainer die voor de allerlaatste keer kampioen werd met ALC 1, in 1994 (!). In mei werd DESS toen met 4-2 verslagen met doelpunten van Arjan de Beurs 2 x, Jan Kees Hink en Klaas Jan op den Kelder en werd ALC kampioen van de (toen) 3de klasse B, zie de foto hieronder. Alle andere keren dat ALC daarna promoveerde was steeds via een Periode Kampioenschap.

Overigens werd trainer Piet na afloop van die kampioenswedstrijd in de kantine door de spelers helemaal kaal geschoren als gevolg van een belofte: als we kampioen worden mogen jullie me kaal scheren. Aldus geschiedde…

Piet was als trainer bloedfanatiek, eiste veel van zijn spelers maar deed ook veel voor ze. Haalde bv spelers die “in dienst waren” op van station Hoorn en bracht ze na de training/wedstrijd daar ook weer heen. Zelfde gold voor bezoekjes aan de masseur (in Lutjewinkel).

Na zijn trainerscarrière startte Piet zijn eigen bedrijf in de caravans maar bleef ALC wel altijd volgen en financieel steunen. Hij is een aantal keren balsponsor geweest en jarenlang heeft zijn reclamebord Koops Caravans Twisk op 24C gehangen, tot een aantal jaren terug toen hij de zaak overdeed.

Bedankt Piet voor wat je (als Twisker) allemaal voor ALC hebt betekend, vaarwel.

Sjaak Ros