Home > nieuws

02 april 2019 - Ook ALC wil voor OldStars walking football gaan!

Voetbal zonder te rennen, zonder fysiek contact, zonder keepers en zes tegen zes. OldStars walking football groeit in populariteit en steeds meer voetbalverenigingen omarmen deze beweegvorm voor 60-plussers. Ook ALC heeft de ambitie om dit op te gaan starten.

 

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen, zie ook de promo: https://www.youtube.com/watch?v=L5wfQDhBQoA

 

De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop.

 

ALC omarmt dit initiatief en wil de vorm in het spelaanbod toevoegen. Op naar een leven lang voetbal voor iedereen, zie ook https://www.nhnieuws.nl/nieuws/241315/voetballen-op-je-80e-walking-football-groot-succes 

 

Ben jij of ken jij iemand van zestigplus die interesse heeft in OldStars walking football? Dan horen we dat graag, bedankt.

 

Cees Tensen (Tel. 582382)

Sjaak Ros (Tel. 581476)

 

 Terug naar de homepage