04 augustus 2019 - In memoriam Sjaak Tol

Vanmorgen bereikte me het droevige bericht dat onze oud-trainer Sjaak Tol is overleden.

Vele clubs heeft Sjaak onder zijn hoede gehad in West Friesland en hij was daarbij ook bepaald succesvol. Zo kende hij hoogtijdagen bij oa Zouaven, Blokkers en DWOW.

Behalve trainer heeft ie zich als lid van de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) ook jarenlang ingezet voor zijn collega trainers bij arbeidsconflicten ed. Hiervoor werd ie 2 jaar terug benoemd als Lid van Verdienste van de VVON.

Bij ALC is Sjaak 2 seizoenen trainer geweest. In seizoen 2007-2008 kon ie ons net in de 4de klasse houden, wat jammer genoeg niet lukte in 2008-2009. Als trainer was ie zeer enthousiast en meegaand en gezegend met een zeg maar “goed geluid”. Voor Sjaak bestond een amateur voetbalwedstrijd ook uit 3 helften. Daarbij immer bijgestaan door zijn lieve vrouw Afra die hem altijd vergezelde bij elke wedstrijd, uit en thuis.

Onze gedachten gaan naar Afra, de kinderen en kleinkinderen van deze aimabele man die Sjaak was. Wij wensen ze veel sterkte.

Sjaak Ros