31 augustus 2019 - In memoriam Dirk Mars

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat eergisteren oud-trainer Dirk Mars uit Spanbroek op 85-jarige leeftijd is overleden.

Onder Dirk beleefde ALC gloriedagen in de midden jaren ’70. Absoluut hoogtepunt toen (en uniek) was het kampioenschap in seizoen ‘73-’74 in de 1e klasse A. Hierdoor kwam ALC het jaar daarna uit in de toenmalige Hoofdklasse Afdeling Noord Holland en dat verblijf duurde voor de hele kleine dorpsclub tegen alleen maar grote amateurclubs uit de Zaanstreek (OSV, IVV, SDZ en PSCK enz.) slechts een jaar, uiteraard zou je bijna zeggen… Zie foto onder, geen idee overigens waarom ons vlaggenschip toen in een afwijkend shirt speelde.

Toen hij gestopt was als trainer heeft ie nog jarenlang de reclameborden voor ons gemaakt en kwam ie tot voor kort meestal nog wel een keer per seizoen een thuiswedstrijd op 24C bezoeken.

Namens alle (oud)leden, bedankt Dirk!

Wij wensen je vrouw Adrie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Sjaak Ros,