29 januari 2020 - Hieperdepiep voor Jan Zander!

Wie kent hem niet? Het, met respect, oudste erelid van onze club, Jan Zander.

De man met rood-zwart bloed in de aderen en vezels is vandaag precies 80 jaar terug op de wereld gekomen (in de Wormer). Werk bij Teun (en later Tinus) de Beurs en een meissie (Anneke, toen woonachtig in Oostwoud) deed ‘m op jonge leeftijd naar Lambertschaag/Noordeinde verhuizen.

Vanaf dat moment (1952!) werd ie ook ALC-lid en heeft ie zich werkelijk zijn leven-lang ingezet voor “zijn” club. Natuurlijk als spelend lid tot op hoge leeftijd, maar zeker ook bv als clubschilder, (jeugd)trainer, de man van de voetbalkrant (bALContact), betrouwbare hulp bij-weet-ik-wat-voor ALC klussen allemaal en ook als bestuurslid …maar liefst meer dan 40 jaar bekleedde Jan het pluche!

Of deze echte clubman, die bijna nooit een thuiswedstrijd van zijn kleinzonen Gino en Frenck en van het eerste elftal overslaat, vandaag ook het aantal kaarsjes uitblaast dat bij zijn leeftijd hoort betwijfel ik.

Zeker is wel dat ie vandaag dus 80 winters jong is geworden. Jan en natuurlijk ook Anneke, namens de club gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal!

Sjaak Ros,

Jullie voorzitter