16 mei 2020 - In Memoriam Cees Tuinman

Vorige week overleed plotseling onze dorpsgenoot Cees Tuinman.

Dat Cees zich op diverse manieren heeft ingezet voor onze beide dorpen is genoegzaam bekend. Wat velen waarschijnlijk niet weten is dat ie zich "vroeger" ook heel wat jaren ingezet heeft voor onze club.

Hij had niets met voetbal totdat een van zijn kinderen lid werd. Gelijk werd Cees gevraagd of ie niet “wat” voor de jeugd kon gaan doen. Betrokken mens als hij was zei ie natuurlijk geen nee. Begonnen als jeugdbegeleider schopte hij het uiteindelijk tot voorzitter van de jeugdcommissie. Daarnaast heeft ie vele jaren ons clubblad (bALContact) rondgebracht en bijna altijd ging dat op de fiets. Zijn wijk was namelijk de “buitenwijk” (oa de Wieringermeer, Twisk en Medemblik) en dus heeft Cees op zeker heel wat ALC kilometers weggetrapt en daarmee de club heel wat postzegels bespaard. Daarnaast was hij immer bereid te helpen bij andere klussen op de club.

We zullen 'm missen als regelmatig toeschouwer bij thuiswedstrijden van ALC 1 en ook onze Club van 100 verliest een heel trouw lid: vanaf de oprichting in 1990 was hij er lid van.

Bedankt Cees voor al je inzet voor de club, vaarwel!

Wij wensen Henny en de kinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Sjaak Ros,

Voorzitter ALC