29 juni 2020 - Eind juni …het zit er weer op.

In een notendop was 2019-2020 door het overlijden van ons erelid Cees Tensen en oud-voorzitter jeugdcommissie Cees Tuinman een seizoen met een zwarte rand dat in maart abrupt afgebroken werd toen Covid-19 de wereld in haar greep kreeg.

Eerst en vooral hopen wij natuurlijk dat Corona aan uw deur voorbij is gegaan, zowel privé als zakelijk.

Als club zijn we er redelijk doorheen gerold, tot nu althans. Natuurlijk, er waren geen bar-inkomsten en we hebben alle snoep, (fris)drank en bier moeten dumpen, maar door dat te schenken aan de Voedselbank hielden we er nog een soort van goed gevoel aan over. Gelukkig was er financiële steun van onze trouwe sponsors en ook de eenmalige bijdrages van het Nut, de selectie van ALC, Rabobank (Coöperatief Fonds), UWV (NOW) en Overheid (TOGS) waren meer dan welkom en daarmee zeer gewaardeerd.

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen kunnen we verheugd melden dat we (na vele jaren van terugloop) weer aan het groeien zijn, zowel bij de senioren en veteranen als bij de jeugd! Complimenten daarvoor naar de trainers en begeleiders.     Daarnaast gaan we dit seizoen voor het eerst een samenwerking aan met onze landburen De Weere: een Combi-Meisjes-Onder-17 team gevormd door meisjes van DWB en ALC. Na het vorig seizoen geïntroduceerde Flex-2.0-lidmaatschap bij de senioren is dit Combi-Team bij de jeugd hier een mooi vervolg op en geeft het tevens aan dat ALC met de tijd mee-ontwikkelt.

Is het dan alleen maar hosannah bij “rood-zwart” …nee, helaas niet. Wat jammerlijk achterblijft bij onze groei is de instroom van vrijwilligers. Voornamelijk door natuurlijk verloop raken we wel “doeners” kwijt maar er komen er (te) weinig bij. En dat gaat zich op den duur wreken, dorpsgenoten! Daarom bij deze een vriendelijke maar welgemeende oproep: …kom de club helpen! We hebben echt leuke klusjes en genoeg en elke hulp is welkom. Voor vragen of meer informatie, weet me te vinden, 24/7!

Ergens in augustus gaat de bal weer rollen. Op het moment van deze tikken is helaas nog niet zeker wanneer en hoe. Maar middels onze website en Facebook zullen we u daarover op de hoogte blijven houden.

Ik wil iedereen die ALC op welke manier dan ook geholpen heeft het afgelopen bizarre seizoen daarvoor bedanken en wens alle dorpsgenoten een prettige vakantie en voor daarna…Graag tot ziens op 24C!

Sportieve groet,

Sjaak Ros, voorzitter ALC