15 september 2020 - Geachte dorpsgenoten,

Normaal ben ik van kort en bondig. Helaas is dit stukje, mede door de aanloop er naar toe, iets langer. Toch verzoek ik u vriendelijk niet verder te bladeren maar juist even verder te lezen. Het is namelijk ernstig genoeg, bedankt.

Onderstaande vraag en tekst waren begin maart klaar om gepubliceerd te worden toen plotseling Corona de wereld in haar greep kreeg.
Aldus besloten toen niet te publiceren, er waren tenslotte veel belangrijkere zaken.

Gelukkig gaan we stapje-voor-stapje onderweg naar het “nieuwe normaal” en is dus het moment daar om alsnog tot publicatie over te gaan (en ongewijzigd):
=====================================================
Wie… wie gaat ons helpen onderweg naar ALC’s 75ste verjaardag?

Al weer 3 jaar terug lag onze lokale voetbalclub (opgericht 5 augustus 1947) bijna bestuur-loos aan het infuus. Gelukkig stapte de toenmalige Jeugd-Commissie er en bloc in anders hadden de Abbekerkse en Lambertschaagse voetballers, jong en oud(er), de afgelopen 2 seizoenen al van het dorp af gemoeten om hun hobby te kunnen uitoefenen. Hetzelfde lot had de supporters uiteraard beschoren geweest.
Met vereende krachten blies het nieuwe bestuur weer “leven” in de club, daarmee ook een bijdrage leverend aan de leefbaarheid in ons dorp, m.i. bepaald niet onbelangrijk. Ja, de jarenlange terugloop van leden is zelfs tot staan gebracht. Op zich al een prestatie van formaat voor een dorp waarvan ik me niet eens meer kan herinneren wanneer er voor het laatst in nieuw gebouwd werd. Tot zover het leuke nieuws.

Nee …er is nog geen paniek, zeker niet, maar wel is het zo dat ook de bewoner van 24C niet aan de KVDHM* lijkt te ontkomen …vrijwilligers! We hebben ze gelukkig, deze gewaardeerde doeners, het fundament en cement van onze club maar er valt “allien of en komt niks bai”! En dat loopt een keer spaak. Vandaar de vraag boven dit stukje.

Wat we vacant hebben is heel divers en kan op allerlei manieren ingevuld worden (voltijd, parttime, deel/duo). Zo staan bv al enige tijd “open” begeleiders (voor zowel ALC 1 en 2) en (jeugd)scheidsrechters. Maar doe je liever iets voor de sponsorcommissie of in de (jeugd)activiteiten-commissie of toch meer zin om op maandagochtend de Vitte Futters te helpen of anders de planning van de Kantine-Dienst te gaan doen? Het kan allemaal!  ...wie o wie gaat me bellen of gewoon aanspreken?

Nogmaals en met nadruk, er is geen paniek! ALC zal gerust niet morgen omvallen maar zonder hulp erbij bestaat de kans dat onze 75ste verjaardag gevolgd gaat worden door een begrafenis. En dat laten we ons niet gebeuren, toch?

*Keerzijde Van De Huidige Maatschappij

Sportieve groet,
Sjaak Ros, voorzitter ALC
=================================
PS We zien u allemaal graag op de Algemene Leden Vergadering op vrijdag 25 september 20:00 uur in Dorpshuis De Nieuwe Haven(!)