28 september 2020 - William Kooy Lid van Verdienste

Je moet het maar doen …vanaf 1993 tm afgelopen mei onafgebroken training geven.

In die 27 (!) jaar heeft William alle ALC-teams wel getraind en veelal 2 keer in de week. Pupillen, junioren, meisjes, dames en zelfs de selectie (als assistent), allemaal hebben ze het mogen beleven.

Het credo van deze gedreven sportman was “je komt hier om een betere voetballer te worden” en dus verlangde hij inzet van de groep in ruil voor zijn enorme inzet voor hun.

Nooit lastte hij een training af. Zelfs niet als de eenden over de middenstip zwommen …je kon dan tenminste altijd nog slidings of buikschuivers oefenen!

Ook was ie altijd bereid in te springen als andere trainers verhinderd waren, vlagde jarenlang bij jeugdteams en stak zijn handen uit de mouwen als er geklust moest worden op de club. Zo heeft bv het terras voor Goed Genog gelegd.

Reden genoeg voor het bestuur om William afgelopen vrijdag op de Algemene Leden Vergadering voor te dragen als Lid van Verdienste. Met een daverend applaus gaf de volle zaal haar goedkeuring. Dik verdiend, gefeliciteerd William!

Sjaak Ros,