29 september 2020 - De gevolgen van de nieuwe maatregelen inzake Corona

Gisteren zijn nieuwe aangescherpte (landelijke) maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen raken ook heel ALC dus voetballers, trainers, ouders en supporters.

Met deze Q&A proberen wij jullie duidelijkheid te verschaffen over de gevolgen van deze nieuwe maatregelen die direct ingaan en vooralsnog gelden t/m 20 oktober 2020.

Zijn wedstrijden en trainingen toegestaan?
Ja, alle competities en trainingen blijven de komende drie weken doorgaan maar vanaf vandaag (29 september) 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij aanwezig zijn en de kantine moet gesloten blijven.

Vwb de wedstrijden, is drinken tijdens de rust en kan er na afloop gedoucht worden?
Ja, voor alleen de spelers, begeleiding en scheidsrechters is er koffie/thee/limonade tijdens de rust en ja, na afloop kan er worden gedoucht.

Mogen ouders en toeschouwers naar wedstrijden en trainingen van kinderen komen kijken?
Nee, dat mag vanaf 29 september 18.00 uur niet meer. Toeschouwers en ouders van hun sportende kind (ongeacht hoe jong) mogen het complex niet op.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel als mogelijk het sportcomplex verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder “teambegeleiding”. Zij vallen dus niet in de categorie “toeschouwers” en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
Let op: Dit geldt dus voor bezoekende clubs bij ALC evenals ouders van onze spelers die rijden voor een team van ALC naar een uitwedstrijd. Uiteraard is het hierbij de bedoeling dat het aantal auto’s/ouders tot een minimum beperkt blijft.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd bij ALC. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als u uw kind naar de training of wedstrijd brengt wordt u altijd als toeschouwer gezien en valt u niet onder “teambegeleiding”. Ouders dienen hun kinderen bij de toegangspoort af te zetten en later buiten die poort weer op te halen.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen ook voor sport?
Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Wedstrijd besprekingen in de team- en overlegkamers blijven dus mogelijk. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen wel. De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Zodra er weer nieuws is, komen we vanzelfsprekend weer met een update.

Wij willen iedereen vriendelijk verzoeken zich aan deze nieuwe maatregelen te houden evenals aan de reeds bekende/bestaande maatregelen bij ALC (zoals gepubliceerd op de site onder ALGEMEEN), bedankt.

Met vriendelijke groet,
Sjaak Ros, voorzitter ALC